Boşanmadan kaç ay (ne kadar süre) sonra evlenilebilir?
Boşanmadan sonra hemen evlenme durumu kadın ve erkek eş için değişmektedir. Boşanma kararının verilmesinden sonra erkek eşin bekleme süresi bulunmamaktadır. Erkek, hemen evlenebilir. Ancak kadınlar, soy bağının karışmaması için karardan itibaren 300 gün beklemelidir.
Boşanmadan sonra mal davası nasıl olur?
Boşanma davasında tarafların boşanma kararı kesinleşmeden mal paylaşımı davası görülmemektedir. Mal paylaşımı davası, boşanma davası ile aynı zamanda açılmış ise boşanma davasını bekletici mesele yapmaktadır. Boşanma davası sona ermeden mal paylaşımı davası karar veremez. Bu nedenle boşanmadan sonra mal paylaşımı davası görülecektir.
Boşanmadan sonra iştirak nafakası nasıl olur?
İştirak nafakası çocuklar adına ödenen nafaka olduğundan kamu düzeninden gelmektedir. Boşanma davasında velayeti alan ebeveyn, iştirak nafakası talebinde bulunmamış ise boşanma davasından sonra istediği zaman iştirak nafakası talebinde bulunabilir. Boşanmadan sonra iştirak nafakası talebiyle velayeti alan kişi dava açabilir. http://taplink.cc/eryigithukukburosu
Boşanmadan sonra itiraz süresi ne kadardır?
Boşanma davasının karara çıkmasından sonra mahkemenin kararı gerekçelendirmesi gerekmektedir. Gerekçeli kararın yazılmasından itibaren her iki tarafa da karar tebliğ edilecektir. Boşanma davasına itiraz süresi tebliğden itibaren başlayacaktır, bu nedenle tebliğden itibaren iki haftalık süre içerisinde itiraz etme hakkı bulunmaktadır.
Boşanmadan sonra açılan tazminat davası nasıl olur?
Boşanma nedeniyle tazminat boşanma davası ile birlikte olabileceği gibi ayrı bir tazminat davası ile de talep etmek mümkündür. Ancak boşanmadan sonra açılacak olan tazminat davasının belli bir süre içerisinde açılması gerekmektedir. Boşanma nedeniyle maddi ve manevi tazminat, boşanma kararının kesinleşmesinden itibaren 1 yıl içerisinde açılabilir.
Boşanmadan sonra açılan katkı payı davası nasıl olur?
Boşanma davası sona ermeden katkı payı davası sonuçlanmayacaktır. Boşanma davası görülürken ayrı olarak açılan katkı payı alacağı davası ya da boşanma davası ile birlikte açılan katkı payı davası boşanma kararının kesinleşmesini bekleyecektir. Bu nedenle boşanmadan sonra katkı payı alacağının açılması ile boşanma davası görülürken dava açılması arasında çok fark bulunmamaktadır.
Boşanmadan sonra temyiz ne kadar sürer?
Boşanma davasında çıkan karar, taraflardan birini ya da her iki tarafı da memnun etmeyen http://taplink.cc/eryigithukukburosu bir karar olabilmektedir. Bu nedenle Yargıtay, temyiz yoluna başvurulmaktadır. Yargıtaya gönderilmesinden sonra dosyanın temyizden gelmesi 1 ila 1,5 yıl kadar sürmektedir.
Boşandıktan sonra psikolojik destek sunuluyor mu? (psikoloji nasıl olur?)
Boşanma kararının verilmesi ve boşanma süreci gibi her türlü durumlar kişinin psikolojik durumunu etkileyebilmektedir. Boşanma sonrasından evlilik hayatındaki uyumu ve düzeni kaybettiğinden veya evlilik içerisinde yaşadığı olaylar nedeniyle kişi psikolojik destek ihtiyacı duyabilmektedir. Ancak boşanma sonrasında ücretsiz destek sunan bir merkez bulunmamaktadır.
Boşanmadan sonra aile konutunun durumu ne olur?
Aile konutu şerhi konulması kararı boşanma davasının sona ermesi, kararın kesinleşme tarihine kadar sürmektedir. Aile konutu şerhi, boşanma kararının kesinleşmesi ile son bulacaktır. Boşanmanın kesinleşmesi aile konutuna dair kira sözleşmesinin feshi ya da satımı konusu normal konut gibi prosedürde işleyecektir.
Boşandıktan sonra çocuğun soyadı ne olur?
Boşanma kararı ile müşterek çocuğun velayet hakkı anneye de babaya da verilse çocuk babasının soyadını kullanacaktır. Ancak çocuğun annesi, çocuğun soyadının kendi soyadının olması için dava açma hakkına sahiptir. Anne çocuğun soyadının kendi soyadı olarak kullanılması için isim değiştirme davası açabilir.
Boşanmadan sonraki hukuki süreç nasıl işler?
Boşanma sonrasında boşanma kararının kesinleşme prosedürü işleyecektir. Her iki tarafa karar tebliğ edilecek, tebliğden itibaren karara itiraz edilmez ise karar kesinleşecektir. Taraflar adına verilen boşanma kararının ilgili nüfus birimine gönderilmesi mahkeme kalemi tarafından gerçekleştirecek ve bekar olarak medeni durum kaydı nüfus tarafından yapılacaktır.
Boşanmadan sonra ortak velayet nasıl oluyor?
Ortak velayet, evli olan çiftlerin çocuk adına kullandıkları velayettir. Türkiye’de ortak velayete ilişkin bir kanun hükmü bulunmadığından mahkeme tarafından ortak velayete ilişkin karar verilmemektedir. Çok nadir ve özel durumlarda birden fazla ortak velayet kararı verilmiştir; ancak ortak velayet kararı henüz yürürlükte değildir.
Boşanmadan sonra aynı eşle evlenme süresi ne kadardır?
Boşanma kararının kesinleşmesinden itibaren 300 gün içerisinde kadın, boşandığı eşi ile ya da başka bir erkekle evlenememektedir. Yasa gereği boşandıktan sonra kadın için bekleme süresi bulunmaktadır. Boşandıktan sonra aynı eşle de evlenecek olsa iddet müddetinin kaldırılması için dava açılması gerekmektedir.
Boşanmadan sonra cayma süresi ne kadardır?
Boşanma davasının her aşamasında boşanmadan cayılabilir. Boşanma kararından sonra dosya temyize bile gönderilse kişi, boşanmadan cayabilir. Ancak boşanma kararının kesinleşmesinden sonra boşanma kararından vazgeçilemez. Boşanma kararının tebliğinden itibaren 14 gün içerisinde boşanmaktan vazgeçildiği bildirilebilir.
Boşanmadan sonra babadan maaş nasıl bağlanır?
Boşanma kararının kesinleşmesinden itibaren bekar olan kadın, babasının emekli maaşını alma talebinde bulunabilir. Boşandıktan sonra maddi ve manevi olarak zorlanmasının önlenmesi için devlet tarafından böyle bir imkan tanınmıştır. Babasının ölümünü Sosyal Sigortalar Kurumuna bildirdikten sonra maaş bağlanabilir.